donderdag 2 mei 2019

Nieuwe voorstelling: Vanessa, wat doe je nu? Vanessa? Vanessa?

Voor de negende keer op een rij is de Gentse Voorleesbühne er in geslaagd een titel te verzinnen die werkelijk nergens op slaat. Check this: een affiche vol testosteron, met ons eigen Vanessa als rode draad. Geef toe: dat kan niet goed aflopen. Wat Vanessa nu precies aan het doen is wordt u haarfijn uit de doeken gedaan door Piet De Praitere, Johan Sebastiaan Stuer, Erik Bassier en Tochthond, en dit onder begeleiding van een muzikale streep Nicolas & Lennert. De avond wordt in gang gestoken en verder discreet in goede achtbanen geleid door Lien Vanbossele. U bent bij deze uitgenodigd. Heel misschien ook geschikt voor minderjarigen, op voorwaarde dat ze goed opgevoed zijn en alleen in de handen klappen op momenten dat Lien het toestaat.

Vrijdag 7 juni 2019
Info & reserveren: voorleesbuhne.gent@gmail.com
Nekkersputstraat 293 – 9000 Gent
Deuren open: 20u00 - Voorstelling: 20u30
€5,-


maandag 21 januari 2019

Lien


Bambambambammmm (paukenslagen)
Valt het u ook op dat er een naam bijgekomen is op de affiche? 
"Überhaupt hebben we geen titel nodig" wordt in elkaar gebokst en gepresenteerd door Lien Vanbossele, een vrouw om "u" tegen te zeggen, mocht "u" überhaupt een titel zijn.donderdag 10 januari 2019

Überhaupt hebben we geen titel nodig

Nieuwe voorstelling!

Überhaupt hebben we geen titel nodig.

Klik op de affiche voor meer details


vrijdag 2 november 2018

na het opstaan met wallen

Eergisteravond kwam Schwarzenegger op bezoek, samen met de brunette van de Colruyt. Kalende mannen kan je beter dumpen, konijnen die hun vacht verliezen zijn dan weer zielig. Er werd ook bijna een boom omgehakt met daarin een ballon die misschien kwam van de vrouw die haar nieuw lief van de Duvel afhielp.

Ondertussen zijn de wallen opgestaan maar proberen we toch weer te broeden op een nieuwe avond, ergens in februari. We houden jullie op de hoogte!

Merci om woensdag zo'n fijn publiek te spelen!

Een klein uurtje na dit vredig huiselijk tafereeltje
zat u op exact dezelfde plek met z'n vierenvijftig
naar onze onzin te luisteren. 

zondag 28 oktober 2018

Steffie Van Cauter


Soms tekent Steffie Van Cauter elke dag een tekening. Soms bricoleert ze met muziekjes. En soms ook, dan schrijft Steffie. Korte vertelseltjes schrijft zij dan. Waar wij heel erg blij om zijn. Want wij doen in korte vertelseltjes. Waar wij ook heel erg blij om zijn is: als wij Steffie vragen, dan komt ze. Zoals die keer toen er iemand ziek werd. Steffie kwam. En nu ook, er is niemand ziek, maar Steffie komt. Met Wallen en Opstaan.

www.steffievancauter.be


dinsdag 23 oktober 2018

Udo Meiresonne

Udo Meiresonne typt zijn hersenspinsels uit op een vijfdehandslaptop, in een kelder met blauwe muren die na anderhalf jaar nog niet droog zijn. Hij is gelukkig allesbehalve een eendagsvlieg. En tegenwoordig heeft hij ook een fijne, overzichtelijke blog. Want zo is Udo: fijn en overzichtelijk. Of nog beter: kom naar zijn zware zoete stem luisteren op 31 oktober! U zult er geen spijt van krijgen.

www.udomeiresonne.be


zaterdag 20 oktober 2018

Joke Van Caesbroeck


Joke Van Caesbroeck volhardt in het vertellen van veel te korte verhalen. Zie bewijsmateriaal hieronder. Op 31 oktober kan u haar op heterdaad betrappen, tijdens de voorleesbuhne Met Wallen en Opstaan.

www.jokevancaesbroeck.be


donderdag 11 oktober 2018

Peter Van Olmen


Peter Van Olmen schrijft veel te dikke boeken. Dat zijn zijn eigen woorden. Maar verder is er met die boeken niets mis, zo blijkt: ze verkopen als zoete broodjes. Veel te dikke zoete broodjes. Wat Peter Van Olmen er bij ons van gaat bakken, dat ontdekt u op 31 oktober.

www.dekleineodessa.com


dinsdag 2 oktober 2018

MET WALLEN EN OPSTAAN


Uitnodiging 'MET WALLEN EN OPSTAAN'
31 oktober 2018 om 20u30 - Boerderijstraat 109 - 9000 Gent

Het was geen sinecure, vier schrijvers en een muzikant vinden die voeling hebben met het thema MET WALLEN EN OPSTAAN. Maar het is gelukt!

Peter Van Olmen, Steffie Van Cauter, Joke Van Caesbroeck en Udo Meiresonne zorgen voor een avondvullende reeks korte verhalen met een verrassende toets. En wanneer zij even naar adem liggen te happen staat de multifunctionele muzikant Jirosj klaar om vakkundig uw gevoelige snaren te raken.

Uiteraard zijn wij niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. U bent oud en wijs genoeg.

Reserveren doet u door een mailtje te sturen naar voorleesbuhne.gent@gmail.com.


maandag 10 september 2018

31 oktober - Met wallen en opstaan

31 oktober: prik die dag! Want er komt een nieuwe voorleesbühne. Met wallen en opstaan. En met een line-up die we lekker nog niet gaan verklappen. En het is in Gent, maar we zeggen ook nog niet waar in Gent. Maar prik die dag maar al!

zondag 22 juli 2018

#GF18

De Gentse Voorleesbühne kijkt tevreden terug naar de Gentse Feesten editie. Merci!

klik hier voor meer foto's

donderdag 12 juli 2018

Wouter Verdegem heeft ons liggen ...

... we hadden het kunnen weten. Vandaar dus de gretigheid van dit sujet om op de Gentse Voorleesbühnes van volgende week te komen figureren. Politieke recuperatie! Wij doen een warme oproep aan de neutrale Gentenaar om massaal aanwezig te zijn op onze evenementen van 18 en 19 juli teneinde het gekweel van dit heerschap met gejoel en uitgefluit te verstoren bij het minste woord dat enigszins naar propaganda neigt.

https://gentsefeesten.stad.gent/nl/day/18/strikt-genomen-ben-ik-op-geen-enkele-gedachte-gekomen-de-gentse-voorleesbuhne-klein-venijn

https://www.kleinfestijn.be/kleinvenijn


zondag 8 juli 2018

De Gentse voorleesbühne vroeg aan vier schrijvers om zich te laten inspireren door het thema “Strikt genomen ben ik op geen enkele gedachte gekomen”.

Desondanks hebben ze (bijna) allemaal de deadline wél gehaald. Dat belooft!


zondag 1 juli 2018

Strikt genomen ben ik op geen enkele gedachte gekomen

We staan twee keer op de Gentse Feesten, telkens om 20u30. Beide avonden worden de schrijvers Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Pieter Van Den Brande en Eva Hermans op u los gelaten, samen met de muzikale absurditeit Rocky Teardrop (aka Wouter Verdegem van onder andere Productions en Zonen).
De 18de staan we in de foyer van Het Lakenmetershuis, aan de Vrijdagmarkt 24. Reserveren via deze link
affiche 18 juli
De 19de vindt u ons in de traphal van een prachtig pand aan de Jan-Baptist Guinardstraat 8. Voor deze voorstelling kan enkel gereserveerd worden per e-mail naar voorleesbuhne.gent@gmail.com.
affiche 19 julizaterdag 16 juni 2018

Janne!

Precies een jaar geleden was de allereerste voorstelling van de Gentse Voorleesbühne. Bij Janne thuis was dat. En bij haar lief (die zich ook in dàt avontuur heeft laten meeslepen). Vandaag staat Janne te glunderen in De Morgen. De Voorleesbühne staat ook op de foto. Zij kijkt welwillend en goedkeurend toe vanop de tweede rij.
klik hier voor het volledige artikel

dinsdag 12 juni 2018

Gentse Feesten

De Gentse Feesten komen eraan. Hier vindt u het volledige Gentse Feesten-avondprogramma van Klein Venijn. Onder de noemer "Strikt genomen ben ik op geen enkele gedachte gekomen" trekt de Gentse Voorleesbühne daar op 18 juli alle registers open. Drie dagen eerder speelt België de finale van het WK voetbal, maar dat zal ons worst wezen: wij houden het op een ouderwetse derby van de lage landen. Binnenkort meer details ...

Klik hier voor de complete programmatie van Klein Venijn.

We staan trouwens ook gewoon in het Gentse Feestenprogramma, namelijk hier.


vrijdag 18 mei 2018

‘t is weer voorbij ...

Duizend bomma's op Granada!

Voor één keer speelden we twee keer. En u was weer geweldig. En u was weer talrijk. Wij waren ook geweldig, maar wij waren maar met z’n drieën. Na afloop ging u allen heen in vrede, en enige tijd later doken ook wij weer zwaar de nacht in. En de geur van groentesoep zal nooit meer zomaar de geur van groentesoep zijn, let maar op.


zondag 29 april 2018

de Gentse Voorleesbühne op het Bomfestival

Goed nieuws: we hebben de onszelf opgelegde deadline gehaald ... min of meer toch. Eindelijk tijd om wat reclame voor onze voorstelling te maken. Wij spelen donderdag 10 mei op Het Bomfestival​ twee kleine voorstellingen met absurde, vreemde, tragische of komische verhaaltjes die min of meer aansluiten bij het thema ‘Duizend bomma’s op Granada’.

Voor een keer kropen wij zelf in de tekstverwerker. De nonsens van ‘Duizend bomma’s op Granada’ wordt u dus aangeleverd door Lien, Eva en Udo, terwijl Vanessa achter de schermen zal proberen om een en ander in aanvaardbare banen te leiden.

Meer over de programmatie van het Bomfestival op https://issuu.com/deviezegasten/docs/bdvg_bomfestival_brochure_def_apart (wij zijn nummertje 98). Krijg je er niet genoeg van? Dan is dit ook een leuke: http://debom.be

woensdag 14 februari 2018

nagenieten

De bühne geniet nog na van de geslaagde editie van afgelopen zaterdag. Op bijgaande foto - genomen net na de voorstelling - had de complete line-up moeten staan. Maar precies op dat moment kwamen David Troch en Bertine Klappe even niet meer bij en werd Gerard Herman volledig ingepalmd door zijn net opgerichte nieuwe fanclub. Maar zie Jeroen Boone eens glunderen. En zie Joke Van Caesbroeck eens … wel ja, zie Joke Van Caesbroeck eens. En zie onze eigenste Lien minzaam glimlachen naar camera 4.

Ondertussen zijn de emoties terug onder controle en broeden we alweer op nieuwe avonturen. Wordt vervolgd!

zaterdag 6 januari 2018

misschien kom ik ...

Wij van de Gentse Voorleesbühne – u weet dat ondertussen – wij verschijnen het liefst op knusse locaties: een woonkamer, een atelier, een zolder, een klein theatertje, … Deze keer zijn we te gast op Gent Linkeroever, meer bepaald bij Het Objectief. Het thema van de avond – “MISSCHIEN KOM IK” – is een vette knipoog naar het zogenaamde feest dat Valentijn heet. De bühne weet helaas beter.

Ook benieuwd tot wie of wat je zoal misschien komen kan? Zorg dan dat je erbij bent, want ook deze voorstelling is een éénmalige gebeurtenis en dus niet te missen!

David Troch, Joke Van Caesbroeck, Bertine Klappe en Jeroen Boone zorgen voor de broodnodige onzin. En Gerard Herman neemt u muzikaal zover mee over de grens der meligheid dat het weer leuk wordt.

Deze voorstelling maakt deel uit van VITRINES D'AMOUR (8 t.e.m. 14/02/2018), een organisatie van GENT LINKEROEVER https://www.facebook.com/events/201932057025229/

Praktisch:
10 Februari - 20u in Het Objectief, Papegaaistraat 55, Gent
inschrijven via voorleesbuhne.gent@gmail.com
de inschrijving is definitief na de bevestigingsmail